Tuesday, September 9, 2008

what's going on...

Na het feest en 'de avonturen van de Belgen in Amerika' was het tijd voor ons om het wat kalmer aan te doen en te genieten van de zomer in New York.
Het park aan de overkant van de straat inspireert ons tot wandelingen, de consumptie van goedkoop softijs (yuk!) en 'take-out' picnic. Dat alles bij voorkeur bij valavond. De westkant van het park grenst aan de Hudson rivier en in New York gaat de zon net als in de rest van de wereld in het Westen slapen. Mooi!
Sinds we vlakbij de rivier wonen, ben ik een grote fan van de Greenway (het fiets/wandelpad langs de 'oever') en zoals het een goede 'fan' betaamt, probeer ik iedereen even enthousiast te maken.
Ondertussen zorgt de stad voor de nodige 'gratis evenementen' zodat ons budget niet te erg onder druk gezet wordt: 'The Goonies' in openlucht vanop een pier in de rivier! Of gratis concerten in Central Park of South Street Seaport. Alleen jammer dat je niet in het openbaar mag drinken. Gelukkig kan je meestal wel stiekem een glaasje wijn of een pintje drinken, als je niet te overmoedig bent en een beetje oplet voor New York's Finest.
Vorige week was het alweer Labor Day, een dag vrijaf en het officieuze einde van de zomer. Al was daar vorig jaar niet veel van te merken met 30+ graden celsius tot eind september! Een lang weekend dat betekent 'op naar Vermont' en hopen dat niet alle new yorkers hetzelfde idee hebben. Gelukkig viel dat goed mee en hadden we het meer voor ons alleen! Voor Oscar (de familie-hond) was het een minder goed weekend, na een geval van 'porcupine agression' (google porcupine vs dog voor meer info), heeft hij de rest van het weekend half verdoofd (lees: compleet stoned) doorgebracht. Ik heb het hem niet expliciet kunnen vragen, maar het zag ernaar uit dat hij het maar niks vond, die verdoving.
Ondertussen ben ik dus weer aan het werk (volgende vrije dag: thanksgiving!). Stilaan worden de plannen voor een eindejaars bezoek aan Belgie wat concreter. Meer daarover later.
Voila, een totaal willekeurige update vanuit NYC, hoe gaat het ondertussen met jullie?

3 comments:

Anonymous said...

Fredje ik denk dat je datum boven je blog niet klopt, voor de rest leuke tekst, take care!!!

fred at thedrawingfarm said...

fixed!
goed om te weten dat ik erg aandachtige lezers heb!
thanks anonymous reader and take care!

Anonymous said...

Yo Fr@ en Laura!! Heb het effe opgezocht op google! Inderdaad,... erg ... wreed!!!
Met ons alles ok! Tot snel...
(Zon onder in het westen? Och ja, das just... zit teveel in een donker muzikale kamer...! Cheers, Deeterrrr