Monday, October 1, 2007

Vorige week

Vorige week heb ik gewerkt: in 'de bouw' nog wel! Allemaal gratis natuurlijk, want ik heb nog geen papieren. Hehe...
Zoals jullie weten zijn mijn onderburen Belgen die in de 'interieurdesign' business zitten. Ze zijn op dit moment aan de slag in een appartement in Manhattan (69st Street, vlak aan Central Park - voor de NY kenners). Het is een leuk stekje, $10.000.000 voor het lege apartement, $14,000,000 als het eenmaal klaar zal zijn. Wat krijg je voor zoveel centen in NYC? Een groot duplex apartement, met alle faciliteiten: 'nanny-room', 5 badkamers, afwerking door 'Belgische vaklui' (incl. mezelf) en Central Park aan het eind van de straat. Wat heb je niet voor dit budget? Geen zicht op het park, slechts 1 venster dat uitziet op de 'skyline' en niet eens een spectaculair uitzicht, geen balkon, terras of andere 'buitenplaats', geen parkeerplaats of garage, en de voordeur komt uit in de keuken! Ik zou er alvast mijn dollars niet aan spenderen, zelfs niet nu dollars zo goedkoop zijn!
Maar goed, ik ben daar dus gaan helpen, maar met mijn beperkte expertise en vermits ze volop in de 'afwerkfase' zitten, ben ik vooral nuttig als loopjongen/verhuizer. Anders gezegd, 1 dag heb ik parket-overschot uit de kelder gesleurd (een halve camion vol, ik weet niet wie de berekeningen maakt), 1 dag heb ik met de U-HAUL verhuiscamion rondgereden (tof als het UN conventie is in Midtown en je 3 keer dwars door Manhattan moet) en de rest van mijn tijd heb ik vooral gewinkeld en opgeruimd. Niet slecht als tijdelijk werk, maar of ik mijn nieuwe roeping gevonden heb, valt nog af te wachten.
De laatste dagen van vorige week heb ik bij mijn schoonouders doorgebracht. Susan's voet is nog altijd gebroken (tenminste, er zit nog steeds een gips rond) en vermits Oscar, de hond, nogal veeleisend is en Carmen een druk leven als schooldirecteur heeft, was mijn hulp meer dan welkom. Tussen het wandelen met Oscar door, heb ik mezelf nuttig gemaakt met
schilderwerken en computeradvies. Mijn nieuwe en mijn oude stiel! Carmen heeft een nieuwe computer gekocht (Macbook Pro, voor de nerds) en dus moet OSX (Windows voor Mac, voor de niet-nerds) uitgelegd worden. Dat doe ik natuurlijk met plezier, want qua blinkend gadget gaat er niet veel boven een Macbook Pro. En blinkende gadgets zijn voor mij als chocolade cake voor Billie Turf.
Gisteren was het zondag en zijn Laura en ik terug naar Brooklyn gekomen, met Oscar. Hij logeert tot woensdag bij ons en vermits ik wat 'computer werk' te doen heb, kan ik instaan voor de 3(!) dagelijkse wandelingen.
Ondertussen begint het hier stilaan frisser te worden. Vandaag is het ongeveer 21 graden Celsius. Maar mij hoor je niet klagen na 3 maanden van bijna onafgebroken warm weer. Waarover ik wel te klagen heb, is het feit dat 'The Mets' ('mijn' baseball team) een heel seizoen aan de leiding staan en dan 12 van de laatse 17 laatste wedstrijden verliezen, waardoor ze niet eens naar de play-offs mogen! Hopelijk doet Anderlecht beter!

3 comments:

Anonymous said...

Ja Fredje wie kan dat betalen,ge zult nogal moeten werken en sparen als ge ooit zelf iets wilt kopen, maar zo veel badkamers moet ge nu ook weer niet hebben hé!!
groetjes mama

Anonymous said...

Anderlecht boven (ge weet wel wie dit zegt, en anders een tip: onze papa zijne tennispartner...)

Anonymous said...

(fred), blijkt dat er in New York dus een gat in de markt is voor IT-ers die wa van den bouw afweten. D'er is dus nog toelomst voor ons. En wat honden uitlaten betreft, dat kunnen we ook. Misschien een ideeke om bedrijfke op te richten voor het verhuren van 'All-Around IT-ers'. Call us wanneer dat het zover is :-)

En wat de file betreft... Midtown kan zeker niet zo erg zijn als den E313 bij ons!

Cheers