Thursday, June 26, 2008

nie wieder faschismus

Misschien ligt het aan mij en mijn recente wedervaren, maar ik krijg het gevoel dat onze 'samenleving' (voor zover er nog sprake is van samen-leven) almaar rechtser wordt. Law and order, en wie niet zoals ons is, is verdacht en moet bestreden worden!

Laat me beginnen met een voorbeeld: afgelopen zaterdag probeerde ik in de supermarkt een 'six-pack' Stella te kopen. Vermits je in de VS daarvoor de gezegende leeftijd van 21 jaar moet hebben, werd ik verzocht mijn leeftijd te bewijzen. Geen probleem, de moeizaam verkregen green card bewijst hier haar nut! Mijn echtgenote echter, had haar driver license niet op zak en had dus geen manier om te bewijzen dat ook zij de bierdrink-gerechtigde-leeftijd bereikt heeft.
De wet is de wet, en als je er flexibel mee omspringt verzeil je voor je het weet in anarchie! Ik moest mijn bier achterlaten dus.
Ik zou echter geen trotse Belg zijn als ik niet probeer via een achterpoortje alsnog aan Stella te geraken. Terwijl Laura de boodschappen naar de auto bracht, dacht ik in mijn eentje (aan een andere kassa) de gewraakte 6 flesjes bier te kopen. Ik had immers mijn ID op zak en als er geen 'minderjarigen' in de buurt zijn, is er geen probleem, toch? Pech voor mij, want de supervisor van de kassa's - die waarschijnlijk niet geslaagd was voor het toelatingsexamen voor de politieschool - had mij in de gaten. Hij was zo vriendelijk mij te komen vertellen dat ik geen bier kon kopen tot ik de leeftijd van mijn echtgenote bewezen had. Mijn argument dat ik deze keer alleen in de winkel was, werd niet gehoord. Ik had waarschijnlijk wat meer tumult kunnen veroorzaken, maar het zijn uiteindelijk maar 6 flesjes bier en de snotneus die voor supervisor doorging was het echt niet waard. Ik denk dat ik volgende keer maar naar een andere supermarkt ga.

Maandag las ik in het nieuws hoe Filip Dewinter de voetbalmatch tussen Duitsland en Turkije gebruikte om zijn fascistische ideeen kracht bij te zetten. Een symbolische wedstrijd en de kans om de Turken met de staart tussen de poten weer naar huis te sturen! Ok, Filip, we weten dat in jouw ogen de Turken de nieuwe Joden zijn en dat je maar wat graag een nieuw soort Hitler wil zijn. Maar de oorlog is lang voorbij, jouw geliefde Antwerpenaren (en een boel VB kiezers) trekken elk jaar massaal naar Antalya en wanneer ze er uitzien als Hadise, dan zijn Turken ineens wel populair... Waar is de logica? Of is logica iets voor linkse hippies?
De Vlamingen hebben trouwens andere zorgen, Belgie doet niet eens mee aan het EK en de Walen verdrijven de arme Flaminganten uit de Brusselse rand! Tijd voor een optocht! Maar wacht eens even, zie ik daar een t-shirt dat fascisme promoot? Ja, als goede Vlaming is mijn kennis van het Nederlands ontwikkeld genoeg om een dubbele negatie te herkennen.

Ach ja, de Vlaamsche beweging heeft altijd een zwak gehad voor bruine hemden en rood-zwarte ideologie. Jammer dat er anno 2008 zo weinig veranderd is...

Gelukkig wordt er door moraal ridders wereldwijd gewaakt over ons fatsoen! Vandaag in de krant: Britse supermarkt censureert verjaardagstaart! Blijkbaar zijn de supermarkten de 'Big Brothers' van het jaar 2008. Vermits baby billetjes pervers zijn, kunnen ze niet getollereerd worden! Voor je het weet, worden we overspoeld door naakte babies die bier proberen te kopen!
Law and order!

the author cannot be held responsible for any acts of anarchism inspired by this blog post, but he does endorse them.

7 comments:

Anonymous said...

zerre lastig ofwa?
drinktes e pinke dan...
;-)
wuss

fred at thedrawingfarm said...

awel ja, ik was grellig lastig! hoe zodde zelf zen asge $10 mut betale veur 6 Stella's en dan doen ze nog moeilijk! Gelukkig hadde we nog Bud in huis en konnik toch nog e pinke drinke en e bikke kalmere!

Anonymous said...

fredje, spijtig dat je hier de volledige vlaamse beweging over de zelfde kam scheert!

fred at thedrawingfarm said...

Tja, da's artistieke vrijheid zeker? En als Vlaming verlies ik al snel mijn zin voor nuance als ze mij mijn pintjes afpakken! Maar alle, ik zal het bij deze rechtzetten: ik ben er zeker van dat er ook brave en minder rechtse Flaminganten zijn. En aan Waalse kant hebben ze ook genoeg ambetanterikken en azijnpissers...

Anonymous said...

zeer interessant, bedankt

Anonymous said...

Hallo ,

Ik ben net terug van een vakantie naar spanje. als je ooit in de buurt bent van baskenland en e houd van Fietsen dan moet je zeker de fabriek van [url=http://www.orbea.com]orbea[/url] gaan bezoeken.
Je krijgt er alle informatie van en eht zijn super fietsen. Ik heb deze tip gekregen via een kleine site [url=http://www.vakantienieuws.info]vakantie nieuws[/url]
Nu ik vond de linkop jullie site en wou jullie toch nog even bedanken .

Anonymous said...

Heb zojuist een weekendje Parijs gewonnen . Ik heb de tckets en de reservatie al binnen. Als je ook wil winnen gewoon aanmelden op hun nieuwsbrief.
[url=http://www.vakantiestart.info]
vakantiestart[/url]