Friday, August 31, 2007

Brooklyn, Belgie

Laura en ik wonen in BedStuy. Vroeger een beruchte buurt in Brooklyn, nu een buurt 'in transitie'. Net ten noorden van ons is Williamsburg, de hipste buurt van Brooklyn, zo'n beetje de nieuwe 'lower east side'. Verder naar het westen is Fort Greene/Cobble Hill. Dat is de buurt rond Fort Greene Park (waarover straks meer). Ook hip, maar iets minder 'supertrendy' en meer gericht op late 20-ers en vroege 30-ers. Veel jonge gezinnen ook. In de noord-west hoek van BedStuy, tussen deze twee hippe buurten, wonen wij. Hier is het (nog) niet hip en valt er qua restaurants of bars niet veel te beleven. Er wordt wel aan hoog tempo gerenoveerd en zelfs ge-nieuwbouwd, dus dat zal ongetwijfeld veranderen de komende jaren. Hier en daar duikt er al een trendy koffie-bar of restaurantje op.
Verder wordt de buurt gedomineerd door adolescenten die rondhangen op straat en soms veel lawaai maken, maar da's OK. Er zijn verschillende scholen in de buurt en als die vanaf volgende week iedereen weer binnen opsluiten, wordt het ongetwijfeld rustiger. De 'Bedford Stuyvesant Community Pool" is om de hoek en is een soort miniversie van De Halve Maan, maar dan in betonnen stadsversie.
Het bovenvermelde Fort Greene Park is pakweg 25min wandelen, maar met de fiets ben ik er in 5min. Naar New Yorkse normen is het een klein park, met 6 tennisvelden en veel gras. Wat leuk is, zijn de activiteiten: elke week 'farmers market' en 8 sept. is het buurtfeest. Gratis optredens (headliner Talib Kweli!), film projectie, veel exotisch eten en drinken en ongetwijfeld veel volk!
Qua beschrijving van de buurt moet dit voorlopig volstaan.
Ondertussen is er ook 'zot' nieuws wat het appartement zelf betreft. Het appartement onder ons was tot vorige week nog niet verhuurd. Op een dag kom ik thuis van de 'deli' om de hoek en loop ik de huisbaas tegen het lijf. "Hey Fred, I got your people on the first floor, go check it out, Laura is talking to them." Ik wist begot niet waarover hij het had, maar toen ik ging kijken, vond ik Laura in gesprek met 3 jonge vrouwen en een gastje van 3. Allemaal afkomstig van Herentals, of all places! Ze waren op zoek naar een appartementje voor 1 van hen. Lang verhaal kort: vanaf dit weekend heb ik kempische onderburen! Ik kan mijn Kempisch dialect onderhouden en de Belgische invasie van BedStuy is begonnen! Toeval bestaat niet?
OK, genoeg oeverloos geleuter, tijd voor plaatjes:


Voila, Duan, content nu?

2 comments:

Anonymous said...

iejel schoewen Fred! Proficiat!

Da oogt heel uitnodigend :)

Groetjes uit het druilerige Geel, kussen aan the lovely wife.

d.

Anonymous said...

Wow frederico! amaai, dat ziet er poepsjiek uit. Una bonita casa.
Big kiss for you and Laurita from Antwerpia