Sunday, March 2, 2008

Primaries, Sodas and Lawsuits in the US

Obama, dat was mijn antwoord op de vraag: "voor wie zou jij stemmen als je stemrecht had?" Dat was nog voor de primaries begonnen. Ik geef het toe; mijn voornaamste argument was niet-politiek. Na het rampzalige nepotisme dat na Bush Sr voor een Bush Jr gezorgd heeft, ben ik geen voorstander van Clinton de Tweede. Als Belg weet ik immers wat de gevolgen zijn van een dynastie of monarchie. Zijn er echt zo weinig bekwame politici in Amerika dat de president een familielid moet zijn van de Bushes of Clintons?
Bill heeft misschien veel goed gedaan, en het zou waarschijnlijk goed zijn voor het land en de wereld als er een vrouwelijke president aan het hoofd van de VS staat.
Maar Obama is 'nieuw' en gebeten om zich te bewijzen. Hij misschien wat onervaren en een beetje naief, maar blijkbaar gunnen veel Amerikanen hem het voordeel van de twijfel. Obama is nog niet zeker dat hij de Democratische presidentskandidaat is en na de primaries is er nog de echte campagne. Ik onderschat de kansen van McCain alvast niet. Tenslotte is dit het Amerika dat Bush een tweede termijn gunde.
Ik hoop van ganser harte dat er een einde komt aan de politics of fear. En wie weet, misschien kan de volgende president voor 'universal healthcare' zorgen! Ik zou mij alvast een pak beter 'thuis' voelen.
Ondertussen blijf ik mij verbazen over de labels die op vrijwel alle producten te vinden zijn en die je waarschuwen voor de gevaren van het product. "Caution HOT Beverage!" op koffiebekers, "Do not Refill" op PET flessen, "Do not pour in the direction of another person" op de koffiekan en mijn voorlopige favoriet: "Content under pressure, do not aim anyone's face" op frisdrank flesjes... En het zijn niet alleen de gevaren waarvoor je gewaarschuwd wordt. Er wordt ook gewezen op gevaren of eigenschappen die NIET van toepassing zijn: "Contains NO caffeine" op vrijwel alle frisdranken. Het leuke is ook dat de labels erg trendgevoelig zijn. De vermelding dat een product 'trans fat free' is, is uit de mode geraakt. Amper een jaar geleden werd dit op vrijwel alle voedingwaren vermeld en nu is het zo goed als verdwenen.
Ik wacht vol spanning op t-shirts die waarschuwen voor het feit dat ze niet beschermen tegen regen of sneeuw, of een anorak die waarschuwt voor het feit dat het geen reddingsvest is. Er valt nog veel geld te verdienen met rechtzaken hier in de US. Niemand waarschuwt voor het feit dat je kan struikelen over een wijnkurk die achteloos op de grond geworpen wordt! En wat als ik schoenen koop met gladde zolen en ik breek mijn arm? Mijn snowboard kwam met de raad altijd een helm te dragen en met de 'disclaimer' dat de producent niet verantwoordelijk is voor de gevolgen van het gebruik. De dag dat ik uit mijn bed val, hou ik alvast IKEA verantwoordelijk.
Begrijp me niet verkeerd, er zijn een hoop dingen die hier beter georganiseerd zijn. Maar ik hoef niet te wijzen op de dingen die de Amerikanen goed of beter doen, daar zullen ze zelf wel voor zorgen. Voor mij als 'alien' is het veel leuker te lachen met de absurde regels en met de 'bange Amerikanen'.

1 comment:

Anonymous said...

Zou het geen goei bijverdienste zijn om security slogans te bedenken?
Fijn dat je weer blogt!!
JLVGVB